Gedrag is vaak een aangeleerd patroon. Wil je het gedrag veranderen, moet je eerst het patroon leren kennen. Pas dan kun je het veranderen op een effectieve manier.

 

groep stenen
startpaginakoppeling
beeldenkoppeling
coachingkoppeling
over mijzelfkoppeling
contactkoppeling

kloof

Kloof in Zwitserland.Steen in waterval heeft ronde holte uitgesleten.

guidoberg

Op het dak van de wereld liggen ook mooie stenen.Opleidingen:foto Mabel
1982 Havo – Twickelcollege Hengelo
1984 VWO – Twickelcollege Hengelo
1990 docent tekenen/ handvaardigheid – Moller Tilburg
1994 docent techniek – Moller Tilburg
2010 Leerlingbegeleider – KPC Den Bosch

Ik woon in Best en werk sinds 1990 in Tilburg als docent en leerlingencoach op een VMBO. Daarnaast heb ik vijf jaar les gegeven op een HAVO/VWO/ gymnasium.
Naast mijn gezin met drie kinderen heb ik het nodig mijzelf te blijven ontwikkelen. Hoe breder, hoe beter, maar met twee passies: het coachen van mijn leerlingen en beeldend bezig zijn.

Beeldend:
Vanuit tekenen, etsen en grafisch ontwerpen kwam ik uit bij keramiek. Nu werk ik voornamelijk in steen. Voor MabelStenen mocht ik weer grafisch aan de slag en dat ontwerpen vind ik toch ook geweldig om te doen.

Coachen van jongeren:
Tijdens mijn lessen en in persoonlijke begeleidingsgesprekken werk ik eraan om echt contact met mijn leerlingen te krijgen. Veel leerlingen zijn onzeker. Verstoppen zich achter uitdagend of ontwijkend gedrag. Doorvragen als hen of mij iets dwars zit, laten zien dat ik naast ze sta en niet er tegenover. Als dat lukt, ontstaat er een band, waardoor de leerling niet meer vervelend of teruggetrokken hoeft te doen, maar kan laten zien wie hij echt is. Vooral bij het vak leefstijl (hoe ga je met elkaar om, hoe kom je voor jezelf op) bespreken we veel thema's die emoties losmaken, waardoor ik weer individueel die leerling verder kan coachen.

Omdat ik merk dat conflicten vaak niet opgelost worden door te straffen, heb ik een training herstelrecht gevolgd en daar vervolgens binnen onze school veel ervaring mee opgedaan.

Via de onderstaande link vindt u hierover meer informatie.
Herstelrecht

Collega's over mij:
Mabel draagt altijd haar vak gepassioneerd uit.
Volgens mij ben je erg consequent en zeg je altijd wat je ervan vindt. Duidelijkheid; kan ik iets van leren.
Mabel heeft een heldere kijk op de leerlingen, kan daarbij het gedrag goed beschrijven, wat anderen- ook mij- helpt om op een andere manier naar ze te kijken.
Het sociale staat centraal bij Mabel. Dit is haar kern van waarheid van waaruit zij opereert........ Wijs en Eigen.

Ervaring buiten het onderwijs:
Van 1990 tot 2002 heb ik diverse bestuursfuncties gehad binnen het KNKV (Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond), zowel voor district Zuid als het landelijk verbond. Met name op het gebied van verenigingsondersteuning, jeugdkorfbal, communicatie, internationaal korfbal en G-korfbal. Toen ik in 2002 afscheid nam, ben ik benoemd tot Lid van Verdienste van het KNKV-district Zuid.